Leta i den här bloggen

2017-09-28

Månadsrapport September 2017

Tjuvstart!

Månaden är ju inte över. Om jag kunde ta ut rapporter dygnet runt från Avanza skulle jag gjort det här i morgon. Men nu går ju inte det, så ...
(All grafik baseras på perioden sedan 2017-08-01, inte endast föregående månad. Just nu gör jag bedömningen att presentationen får visa hur det gått sedan start.)

Pensionsspar I (IPS) [Strategi: Utdelningsportfölj]


 
Fladdrigt men med anständig finish. Nu har jag bytt DJ World Index som jämförelseindex, även om det säkert finns något bättre. Just nu väljer jag endast av de som finns enkelt tillhanda hos Avanza, så så här fick det bli. Föregående månads ackumulerade utdelningar återinvesterades.
För månaden landade det på utdelningar om sammanlagt 409,78 kr med 52,43 kr avdragen källskatt. 

Det ser ut som de senaste dagarnas återhämtning av USD/SEK har gjort lite för en skjuts på slutet. Annars är det bara smärre fluktationer. Inga rusningar och inga rejäla dyk.






Dotterns sparbössa (KF) [Strategi: Avart av The Magic Formula]


I den här portföljen har jag behållit det jämförelseindex jag använde tidigare. Inte nödvändigtvis en charmerande syn, men portföljen jobbar på att komma ikapp.
Här känner jag inte att The Magic Formula har gjort mig en tjänst då den plockade ut FING B åt mig. Men. Trots det innehavet vacklar inte portföljen nämnvärt. Förra månaden klagade jag på att den plockat ut SAS också. Så... Diversifiering har den lyckats bra med i alla fall.
Uppgångarna i SAS, Mycronic, NovoNordisk och HIQ ser ut att kompensera väl för blysänket FING i jämförelse med index.
Nåväl, 10 månader kvar till ombalansering. Hittills är det här en rolig portfölj att titta på. Det sticker i ena änden och dippar i den andra, nästa dag, nästan tvärtom. Den känns hyfsat index-stabil, vilket också grafen vittnar om. Månatlig insättning samt utdelning (27,92 kr) hamnade i SSM Holding respektive JM.




Pensionsspar II (ISK, KF, Lendify)


Ni vet den där strategin som baseras på min analysplattform som fortfarande inte är klart. Men det återkommer jag till. Fördelningen idag är 25% hos Lendify, 25% i fegplaceringar samt nästan 50% likvid. Till höger syns det hur det gått om man placerat fegt. Här tror jag dessutom att dollarkursen gjort det mesta av jobbet.
Ytterligare köp i Guld, Silver, Platinum och Palladium, samt Horizons NASDAQ 100 Covered Call ETF skedde under månaden. Utdelning landade på 188,61kr.

Analysplattformen

Kommer nog att börja användas till veckan. Alla indikatorer, grafer, beräkningar och så vidare ligger nu och myser i databasen och dagliga uppdateringar fungerar som de skall. Nu är det bara det grafiska trynet och uppritande av allting som behövs. Det är också när det är i hamn som jag kommer att beskriva i mer detalj vad strategin verkligen består av.

Och om du är intresserad av teknisk mumbojumbo, läs för all del vidare:
Precis i slutet av min tredje iteration av databasmodellen snubblar jag på ett problem som gör det lite besvärligare än vad jag planerat för att få saker och ting smidiga. Jag är ofantligt trött på att skriva SQL-satser och nu är jag uppe i över 30 tabeller med ett antal vyer. Så, i tanken har jag redan börjat titta på den fjärde generationen av databasmodell - vilket också kommer att bli ett faktiskt krav för att klara det jag vill att den ska nedan.

Fördelen med alla de här iterationerna är förstås att kodbasen minskar för varje varv och i takt med att jag leker så hittar jag också nya sätt att lösa gamla problem på. Eftersom jag inte planerat att någon annan någonsin ska använda det här har jag inte heller särskilt stora krav på svarstider. Det finns inget realtidsdata inblandat och ingenting kommer att handlas på knäreflex.

Så vad det mig anbelangar får den gärna stå och jobba hela natten och presentera något snyggt i ett epostmeddelande varje morgon om hur jag borde göra och tänka och vart Nordens börser pekar.
Som det är just nu beräknas någonstans omkring 6000 indikatorer vid varje dygns uppdatering. När jag gått i mål om någon vecka kommer antalet tolkade charts och indikatorer ligga någonstans närmare 2 miljoner per dygn. Om jag håller körtider i schack i alla fall.

Until next time!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar